S
Atölye Çalışmaları
1- BETY- Prof. Dr. Edibe ÜNAL: Egzersiz, drama, olumlama, cinsel eğitim, sözel ifadelerle farkındalık eğitimi ve dansı içine alan bütüncül bir yapıyla hastalarının duygu durum, ağrı, spazm kısır döngüsüne girmelerini engelleyerek hastalara yaklaşılan bir tedavi yöntemidir.
2- Hemipleji Hastalarında Motor İyileşme ve Nöroplastisite- Prof. Dr. Hanife Gül TAŞKIRAN: Erişkin beyninin fonksiyonal reorganizasyon için yeterli potansiyeli vardır. Sağlam hemisfer ve lezyona komşu bölgenin kaybedilmiş fonksiyonun telafisinde önemli rol oynamaktadır. Lezyon sonrası Latent yollar aktive olur ve yeni sinaptik bağlantılar oluşur. Doğal seyir halinde kazanılması yetersiz olan bu fonksiyonu spesifik rehabilitasyon ile hızlandırmak ve artırmak mümkündür. Bizlere değerli hocamız bu çalıştayda iyileştirme adına neler yapabileceğimizi gösterecektir.
3- Estetik Anatomi- Doç. Dr. Ali YILMAZ: Bireyler arasındaki beşeri ve genetik faktörlerden kaynaklanan farklılıkları ve benzerlikleri saptamamıza imkân sağlayan antropometrik ölçümler ile vücudun estetik anatomisinin belirlenmesi için yapılan ölçümlerin üst ekstremiye birebir ölçüm ile interaktif olarak uygulanmasını kapsar.
4- Duyu Bütünleme - Dr.Fzt. Yeşim ÜNVEREN: Duyu bütünleme terapisi fiziksel aktiviteleri ve oyunu, her çocuğa özel terapi hedefleri çerçevesinde, araç olarak kullanan bir yöntemdir. Amacı çocuğa özel hedefler çerçevesinde doğru planlanmış ve hazırlanmış ortam ve aktivite dizini aracılığıyla duruma uygun fonksiyonel, duygusal ve sosyal cevap oluşturma potansiyelini artırmaktır. Bu çalıştayımızda video ve örnek materyaller ile bu yöntem anlatılacaktır.
5-El Splintleri- Uzm. Fzt. Beray KELEŞOĞLU: Atel; uygulayıcısının, klinik duruma uygun, mekanik ilkeleri ve yapılandırmayı en iyi şekilde kullandığı, bilim ve sanatı birleştirerek planladığı bir yöntemdir. Bu yöntemin kullanıldığı ve yapım aşamasının öğrencilere aktarıldığı bir çalıştaydır.
6- Lenfödem Masajı- Uzm. Dr. Gülşah ÖZTÜRK: Çeşitli ortopedik, cerrahi, nörolojik, Psikolojik ve genetik sebeplere bağlı olarak lenf sisteminde dolaşım bozukluğuna neden olan hastalıkların tamamlayıcı tedavi olarak kullanılmaktadır.
7- Modifiye Pilates- Uzm. Fzt. Özlem ÜSTÜNKAYA: Joseph pilates tarafından bulunan bu yöntemin Avusturalya Fizyoterapistler Derneği tarafından çeşitli fiziksel rahatsızlıkları olan bireylere uyumlanmasıdır.
8-Glenohumeral Eklem Biyomekaniği ve Kinesiolojik Bantlama- Uzm. Fzt. Erkan ALP: Bozulmuş vücut biyomekaniğini doğal aktivitesini kazanmak amacıyla uygulanan çeşitli rijit ve esnek bantlama yönteminin Glenohumeral eklemde uygulanması
9- Klinik Uygulama Becerisi- OMT, Osteopath, Fzt. Suat DÜLGER: Klinik bulgulara göre kompleks hastanın; genetik, beslenme, osteopatik, OMT açısından rehabilitasyonun vaka üzerinde uygulanmasını konu almaktadır.
10-Ağrı Psikolojisi- Psikolog Metin KARAAHMETLİ: Psikolojik ve bedensel bulguların birbirini tamamlayıp bütünleştikleri, etyolojisinde psikososyal streslerle ruhsal çatışmaların rol aldığı bazı bedensel hastalıkların (psikosomatik hastalıklar) vaka sunumları ile desteklenerek psikoanalitik bakış açısıyla aktarılacağı interaktif bir çalıştay olacaktır.
11-Aşk Fizyolojisi ; Prof. Dr. Levent ÖZTÜRK
12- Geriatrik Hastalarda Fiziksel Aktive;Yrd.Doç.Dr. Şebnem AVCI